In principiu, terapia prin drenaj limfatic este un masaj uşor, combinat cu aplicarea presiunii uşoare asupra ganglionilor limfatici, puncte cheie din organism unde se adună toxine, pentru a fi drenate în sistemul circulator limfatic. Ganglionii limfatici se gasesc in regiunea gatului, a sanilor, a abdomenului, in zona inghinala si a genunchilor.
Drenajul limfatic poate fi facut manual sau cu ajutorul unui aparat - presodrenaj.
Cum actioneaza masajul de drenaj limfatic?
Acest masaj este realizat pe traseul vaselor limfatice si are rolul de a conduce limfa blocată spre "statiile" ganglionare principale pentru ca mai apoi aceasta sa fie preluata si eliminata prin urina. Prin acest proces de "curatare" se obtine imbunatatirea aspectului pielii, a circulatiei sangvine, reducerea circumferintelor, revitalizarea organismului, cresterea imunitatii, inlaturarea senzatiei de picioare grele si nu in ultimul rand o curatare si o regenerare profunda a organismului.
In cazul in care se utilizeaza un aparat specializat - Presofast Dermeo in cazul Studio 33, denumirea terapiei este aceea de preso-drenaj limfatic. Aparatul este dotat cu niste mansete pneumatice aferente fiecarui membru inferior, zonei abdomenului si mainii drepte, mansete care se se umfla progresiv dinspre periferie catre interior, in sensul circulatiei limfatice.
Este important unde si cum ti se face drenajul limfatic !
Atentie! Este foarte important ca drenajul limfatic sa fie realizat de catre personal specializat sau cu ajutorul unor aparate performante.
Medicii sustin ca sistemul limfatic are o mare importanta in buna funcționare a organismului nostru. Limfa și fluidele celulare constituie 80% din fluidele corporale, iar sangele furnizeaza restul de 20%. Fluidul limfatic transporta toate substantele nutritive, oxigenul, catre celule, dar si dioxidul de carbon si alte deseuri metabolice de la miliarde de celule. Limfa poate fi resorbita in sange sau poate fi filtrata de catre unul sau mai multi ganglioni limfatici inainte sa intre în fluxul sanguin. Cand sistemul limfatic nu functioneaza corect, se reduce capacitatea de functionare corecta a creierului si a altor organe. De aici, problemele!
Prin drenajul limfatic se stimuleaza eliminarea apei stagnante din organism si se amelioreaza aspectul de coaja de portocala a pielii, mult temuta si nedorita celulita, care afectează starea de bine a majoritatii femeilor.
Este recomandat sa fie folosit in combinatie cu alte tratamente ca electrostimularea, masajui anticelulitic, sau cel transdermic cu Dermocell ori LPG Cellu M6, detoxifierea si impachetarile in termocuverta.
Exista si cateva contraindicatii :
- sarcina
- hipertensiune
- afectiuni cardiace sau maligne
Durata unei sedinte: 90 min - in cazul masajului manual
30 min - in cazul masajului cu aparat specializat